Het geheim van de Moldavische martelaren. De smaak zal hartig zijn, welke ingrediënten gebruiken Moldavische huisvrouwen

Martelaren bereid volgens het Moldavische recept zijn gewoonweg lekker. Ontdek in de onderstaande regels hoe u het dessert voor het feest van de 40 Heilige Martelaren kunt bereiden. Welke ingrediënten gebruiken huisvrouwen in het noorden van het land en wat is de bereidingswijze.

Elk jaar, op 9 maart, bereiden huisvrouwen in Roemenië martelaren voor op het feest van de 40 Heiligen van Martelaren. Ook worden er op deze dag taarten in de vorm van een man, genaamd Uitate, bereid. Ze worden ook met honing gegeten, vooral door kinderen.

Martelaren zijn erg goed, ongeacht het recept volgens welke ze zijn bereid. Het dessert, bereid volgens de aanwijzingen van Moldavische huisvrouwen, is echter onvergelijkbaar. Dit recept moet je dit jaar proberen. Zie hieronder de lijst met benodigde ingrediënten en hoe u deze kunt bereiden.

Lees ook: Waarom martelaren de vorm hebben van het getal 8. Wat betekenen ze eigenlijk

Moldavische martelaren. Ingrediëntenlijst deeg

  • 1.200 g witte bloem
  • 50 g verse gist
  • een snufje zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 300 g bruine suiker
  • rum essentie
  • geraspte citroen- en sinaasappelschil
  • 500 ml warme melk
  • 160 g boter
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels melk
  • een paar lepels honing
  • gemalen walnoot

Moldavische martelaren. Lijst met ingrediënten voor siroop

  • 500 ml water
  • 250 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 4-5 pimentkorrels
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel rum-essence

Lees ook: Martelaren van bladerdeeg. Het geheim om goudbruin, zacht en luchtig te worden

Moldavische martelaren. Methode van voorbereiden

  1. Los de gist op in de warme melk.
  2. Voeg suiker en bloem toe en laat 15 minuten rijzen.
  3. Doe in de kom van een keukenmachine: boter, losgeklopte eieren, suiker, zoutpoeder, rum-essence, geraspte citroen- en sinaasappelschil.
  4. Meng de ingrediënten op lage snelheid.
  5. Voeg de mayonaise toe, daarna de bloem en meng tot het deeg begint te binden.
  6. Laat het deeg 15 minuten rusten en daarna anderhalf uur rijzen.
  7. Bereid de siroop: doe water in een kom, voeg suiker toe, meng met een garde op het vuur, voeg kaneel, steranijs, piment toe en laat koken, voeg dan de essentie van rum en de schil van de citrusvruchten toe, waarna het wordt afgekoeld.
  8. Verdeel het deeg in stapels, vorm er stokjes van en vorm het figuur 8.
  9. Leg de martelaren in de met bakpapier beklede bakplaat en laat ze een half uur rijzen.
  10. Meng twee eierdooiers met melk en zalf de martelaren met een penseel.
  11. Plaats de martelaren in de oven op 180 graden en laat 30 minuten staan.

De martelaren bereid volgens het Moldavische recept zijn klaar. Nadat ze uit de oven zijn gehaald, laten ze een beetje afkoelen, daarna worden ze ondergedompeld in de siroop en op een bord gelegd. Aan het einde wordt het dessert besmeerd met honing en wordt er gemalen walnoot overheen gestrooid. Goede eetlust!