Na de feestdagen eet ik altijd deze regenererende salade (met alle kracht van venkel en meer)

Verwen uw smaakpapillen met een frisse en verfijnde salade van avocado, venkel en artisjokken. Een mix van contrasterende smaken en knapperige texturen die harmonieus samenvloeien in een licht en gezond gerecht.

Salade van avocado, venkel en artisjok. De avocado komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, maar wordt tegenwoordig ook geproduceerd in Spanje, Israël en sinds enige tijd ook in het zuidelijke deel van ons schiereiland.

De buitengewone kwaliteit van deze vrucht is de grote concentratie van voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetten, (zoals die in olijfolie) daarom ‘goed’ en in staat het cholesterolgehalte te verlagen. Naast het bovengenoemde gezonde vetgehalte, het is een uitstekende bron van vitamines, soorten uit de groepen B en E, evenals vezel. Ook relevant is de aanwezigheid van aanzienlijke hoeveelheden potassium, dit alles echter met een zeer hoge calorie-inname waarmee duidelijk rekening moet worden gehouden (160 Kcal/100 gr).

Op het moment van aankoop is de schil moet zacht zijn maar er mag geen groef achterblijven bij aanraking, anders onthult dit dat de vrucht te rijp is. Als het fruit echter hard aanvoelt, is het raadzaam om het een paar dagen te laten rijpen door het in de fruitmand of in een papieren zak met tomaat te plaatsen, maar niet in de koelkast.

Om het te schillen, gebruikt u een klein mes, snijdt u het fruit over de hele lengte door en draait u de twee helften in tegengestelde richting om de pit eruit te halen. Snijd het vruchtvlees in plakjes of verwijder het met een theelepel. Je kunt er niet alleen van genieten, maar ook als vervanger van boter of door het rijpe vruchtvlees op sandwiches te smeren in plaats van mayonaise.

Maar nu laat ik er eentje voor jou achter ontvangst snel en gemakkelijk, maar vooral gezond.

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 avocado
  • 4 artisjokken
  • 3 citroenen
  • 1 venkel
  • Munt- en peterselieblaadjes
  • Twee eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper
  • geschaafde Parmezaanse kaas (optioneel)

Voorbereiding:

Maak de artisjokken schoon en doe ze in een kom met koud water waaraan je het sap van een citroen hebt toegevoegd. Breng een pan water aan de kook, voeg een beetje zout toe en snijd de artisjokken in partjes. Kook gedurende een kwartier.

Hak de munt en peterselie fijn. Pers en filter het sap uit de twee overgebleven citroenen

Schil de twee avocado’s en snijd ze in kleine stukjes. Combineer bijna al het vruchtvlees dat je in een mixer hebt verkregen met het citroensap tot een puree die je in de koelkast bewaart.

Giet de artisjokken af ​​en maak er een salade van met de dun gesneden venkel, houd de avocadostukjes apart en breng alles op smaak met gehakte munt en peterselie, zout en extra vergine olijfolie.

Presenteer elk gerecht door het te besprenkelen met een laagje avocadopuree en de artisjok-avocadosalade erop te leggen. Als je wilt, kun je ook wat geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

Zet op tafel en… Eet smakelijk!