Veganistisch Appel Cheesecake Recept – Licht, zeer smaakvol

Een heerlijk herfst lekker en gezond snoepje!

Veganistische appelcheesecake, waar zelfs de meest veeleisende mensen gek van worden. Het recept uit

Veganistische appelcheesecake

Materialen

voor de basis:
1 1/2 fl. data
135gr. haver
110 gr. Rouwe amandelen
1/2 theelepel. kaneel
1/4 theelepel. kruidnagel
voor de vulling:
1 1/2 fl. rauwe cashewnoten
160 gr. rijpe banaan
35 gr. rozijn
2 eetlepels kokosnootolie
3 eetl agavesiroop
1 eetl citroensap
1 eetl kaneel
1/4 theelepel. kruidnagel
voor de garnering
200 gr. in blokjes gesneden appels
2 eetlepels kokos suiker
2 eetlepels citroensap
1 eetl tent (optioneel)
1 eetl kaneel
1/4 theelepel kruidnagel

Implementatie

Voor de basis: ik week de dadels 1 uur in warm water. Ik maal de amandelen met de haver tot poeder. Daarna laat ik de dadels uitlekken en klop ze in de blender tot een pasta. Voeg het havermengsel en de kaneelkruiden toe en meng goed. Ik leg een cirkel op een bord en giet het mengsel erin. Ik spreidde het met mijn vingers om de basis te vormen. Ik dek af met aluminiumfolie en zet het in de koelkast.

Voor de vulling: ik week de cashewnoten 1 uur in heet water. Daarna pureer ik ze in de blender tot ze crème worden. Ik voeg alle andere ingrediënten toe (behalve de rozijnen) en klop tot ze gehomogeniseerd zijn. Als laatste gooi ik de rozijn erbij en integreer deze met een marise.

Voor de garnering: ik doe alle ingrediënten in een pan met antiaanbaklaag en kook op middelhoog vuur tot de appels karameliseren.

Montage: Ik verdeel de vulling over de bevroren bodem. Ik maak het plat met een deegroller en verdeel de garnering erover. Ik heb het snoepje in de koelkast gezet om uit te harden. De volgende dag is het klaar! Veel plezier!

Volg foodlife.gr op Google Nieuws en wees als eerste op de hoogte van al het nieuws