Het #1 ingrediënt dat ontbreekt in je salades, volgens een voedingsdeskundige

Volgens een voedingsschrijver is er één ingrediënt dat je misschien niet gebruikt en dat de smaak van elke hap van je salade zal verhogen.

Wie zei dat salades saai moeten zijn? “Ik hou van salades! Mijn familie eet minstens één keer per week stevige salades als avondeten. Het is bovendien mijn favoriete lunch. Sterker nog, ik begon salades te maken met ingrediënten uit de avondmaaltijd voor mijn lunch op het werk. Dit betekent dat ik de groene salades in een bakje doe en dan de restjes van het avondeten toevoeg. Zo verspil ik geen voedsel en creëer ik geweldige combinaties”, onthult Carolyn Malcoun.

“Een van mijn favoriete ingrediënten die ik met deze methode heb ontdekt, zijn augurken. We waren taco’s aan het maken en natuurlijk maakte ik een tacosalade. Ik doe een deel van de overgebleven kalkoen, bonen en geraspte kaas in een kom. “Toen ik naar de augurken in de pot keek, dacht ik dat het perfect zou zijn om toe te voegen”, zegt de expert.

“Ik haalde ze met een vork uit de pekel en liet ze op keukenpapier liggen voordat ik ze in de kom deed. Deze stap is belangrijk omdat de pekel de greens kan verwelken. De volgende dag proefde ik de tacosalade die ik had gemaakt en wist dat ik de juiste keuze had gemaakt. Elke hap was vol van smaak en de augurken gaven het een extra kick”, legt Carolyn Malcoun uit.

“Ik denk dat ingelegde uien bij vrijwel alles passen. Ik ben dol op het toevoegen van warme augurken aan een salade met verse mozzarella en salami of pepperoni. Ik ben over het algemeen een grote fan van augurken, dus ik koop ook regelmatig gember-limoen ingelegde wortel en voeg deze toe aan een salade met restjes kip of rundvlees, geraspte kool, sla, komkommers en tomaten.”

“Welke augurk ik ook kies, ik weet dat mijn salade nooit meer saai zal zijn”, besluit Malcoun.

enikos.gr