Vegan Life Festival: Het grootste veganistische feest van Thessaloniki is aangebroken

Het ultieme festival voor degenen die de veganistische levensstijl volgen of er meer over willen leren, begint vandaag in Thessaloniki en duurt het hele weekend. Het festival belicht de positieve kanten die vegetarisme biedt aan ultraafstandsatleten, het pad dat wordt gevolgd door iedereen die een stem wil zijn voor dieren en hun rechten, de geheimen van de veganistische mediterrane keuken, de stappen voor eiwitsnacks en nog veel meer aspecten van veganisme. een levenshouding.

Met de deelname van meer dan 80 exposanten van veganistische proefvoorstellen, wreedheidsvrije en zero waste-producten, met toespraken van professoren in de filosofie en sociologie, atleten, voedingsdeskundigen, workshops, creatieve activiteiten voor kinderen, de viering van degenen die geïnteresseerd zijn in een diervriendelijker lifestyle, the planet and man opent zijn deuren, in samenwerking met de gemeente Thessaloniki en het Gastronomiefestival van de stad.

“Het Vegan Life Festival wordt sinds 2016 gehouden in Athene, Thessaloniki en andere Griekse steden, met als enig doel het promoten van het veganistische idee. Veganisme, ook al wordt het vaak alleen verward met voeding, is in werkelijkheid een heel holistische manier van leven, die tot doel heeft om, voor zover mogelijk en mogelijk, alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren uit te sluiten, of het nu gaat om kleding of voedsel.” Projectmanager van Vegan Life Festival, Panos Haloftis, legde het uit aan APE-MPE.

“Het Vegan Life Festival is in de eerste plaats bedoeld voor degenen die de veganistische levensstijl niet hebben aangenomen, maar in een goed humeur komen om te vragen, leren en willen begrijpen wat dit anders is dat wij voorstellen. In wezen is het iets dat we allemaal in ons hebben. Het is de morele houding tegenover dieren. Tegelijkertijd druisen onze gewoonten echter in tegen onze filosofie”, benadrukte hij.

De missie van de veganistische activist vandaag de dag is om dat verband te leggen en uit te leggen dat het voedsel dat je op je bord hebt of de kleding die je draagt, dat van dierlijke oorsprong is, een proces achter zich heeft waar jij het niet mee eens bent. Verbinden is dus de eerste stap naar verandering, benadrukte hij.

Met betrekking tot veganisme als dieet merkte Panos Haloftis op dat “we in Griekenland een lange traditie van vegetarisme hebben” en dat “het authentieke mediterrane dieet in de jaren dertig en zestig voor 93% veganistisch was”.

De gasten van het Vegan Life Festival

Op het festival zal Michalis Dimitrolakis, theoloog – religieoloog, promovendus in godsdienstsociologie bij EKPA, die de vraag zal beantwoorden “Kan ik een christen zijn en veganist zijn?”, de actrice en dierenrechtenactiviste Tania Trypi, spreken op over het onderwerp “Herinner je maar hoe je je toen voelde… De terugkeer”, Vasilios Michelakis, veganistische activist, Athens Animal Save Organizer (The Save Movement), Content Creator, over het onderwerp “Hoe je een stem voor dieren kunt worden ” en Stavros Karageorgakis, dr. van de filosofie, auteur van “De radicale politiek van veganisme”.

“Chemie… En monsters. Chemistry in natural products” is het onderwerp van de lezing van Dora Papadopoulou, scheikundige van de AUTH, Panagiotis Panaritis, langeafstandsloper zal praten over vegetarisme en langeafstandslopen, Theofilos Kofidis, hoogleraar grafts en AcroYoga-leraar zal praten over veganisme en corrigerende oefeningen zal Anastasia Zotali, voedingsdeskundige “de veganistische mediterrane keuken, een schat aan gezondheid op ons bord” presenteren en Konstantinos Koutsikas, diëtist-voedingsdeskundige, RD, oprichter van plantbased.gr zal het veganistische dieet analyseren: van theorie tot praktijk.

Bezoekers van het Vegan Life Festival leren onder andere hoe je makkelijke en heerlijke pastasauzen kunt maken van Eleni Tairidou, vegan foodblogger, bedenker/eigenaar van wanneerhelencooks.com, zomerse, kleurrijke smoothies van Krysta Paramythi, vegan blogger, “Vegan Home” , makkelijke worstjes met seitan van Konstantinos Dimoulas, vegan foodblogger, “BeetsMe” en eiwitsnacks van Christina Zoupanou, vegan food & lifestyle blogger @aveganfoodie.

Lees ook:

Volg foodlife.gr op Google Nieuws en wees als eerste op de hoogte van al het nieuws