Waarom zijn tomaten niet zoet? Tuinman fouten

Ik kweek al jaren tomaten. Ik communiceer met buren, luister naar advies van oudere familieleden. Bovendien bekijk ik video’s en lees ik artikelen online en in gedrukte vorm.

Het onderwerp groenten van alle soorten is dichtbij en interessant, dus ik kan praktisch advies geven over alle kwesties.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert bij de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over het telen van tomaten.

Tuinders hebben verschillende smaken. Veel mensen gebruiken hun eigen tomaten uitsluitend voor zelfgemaakte bereidingen. Te zure tomaten of vruchtensap vereisen de toevoeging van suiker, wat ouderen en mensen met een dieet zich niet kunnen veroorloven. Zoetheid in fruit is belangrijk voor hen.

Redenen waarom tomaten zure bessen produceren

Het zuur zelf is aanvankelijk aanwezig in de groene vruchten van tomaten. Terwijl het rijpt, wordt het “verdund” met suikers die uit de bladeren komen. Om te voorkomen dat dit proces vertraagt ​​of stopt, is voeren noodzakelijk.

Tekorten aan voedingsstoffen

Zure tomaten rijpen aan struiken die lijden aan een tekort aan fosfor, kalium, boor en magnesium. Tijdens de vruchtzetting moeten de struiken worden bewaterd met een infusie van hout of kruidenas. Geef de bedden eens in de 10-14 dagen eerst water met gewoon water (om mogelijke brandwonden aan de wortels te voorkomen).

De oplossing wordt op twee manieren bereid. Ten eerste: giet 1 liter as met 10 liter water en laat dit enkele dagen staan. Verdun vervolgens het resulterende concentraat 1 op 10.

Ten tweede: voeg een kwart liter pot (250 ml) as toe aan dezelfde 10 liter water. Dit mengsel kan onmiddellijk worden gebruikt zodra de oplossing min of meer transparant wordt.

Belang van stikstof

Het is ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er voldoende stikstof in de grond onder de tomatenstruiken terechtkomt. In het tweede groeiseizoen draagt ​​​​het niet minder bij aan de vorming van een aangename smaak van fruit dan de bovengenoemde elementen.

Zijn plant krijgt een kruideninfuus met uitwerpselen van vogels of dieren. Het substraat wordt naar behoefte (vervaging van de kleur van het blad of de stengel) om de beurt of regelmatig eens in de 14 dagen toegevoegd. Het is beter om het eerste mengsel van tevoren te planten, zelfs voordat de zaailingen op een permanente groeiplaats worden geplant, en vervolgens de reserves aan te vullen.

Om het voor te bereiden, moet je een kom vullen met groene massa van gras met wortels en aarde, 200 gram mest of vogelpoep toevoegen, vullen met water en ongeveer 10 dagen op een warme plaats laten staan.

Fouten tijdens de landing

Tomaten houden, net als alle nachtschades, van de zon. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plannen van toekomstige bedden. Op het hoogtepunt van hoge temperaturen, wanneer de vruchten verbranden, moet je de struiken tijdelijk in de schaduw stellen, maar plaats de zaailingen in eerste instantie niet onder bomen of achter de muur van het huis.

De zuurgraad van de bodem is een andere factor die voorkomt dat tomaten zoet worden (zoals bieten en wortels).

Om de bedden te “desoxideren” wordt hout of grasas gebruikt, dat aan de grond wordt toegevoegd voordat er voren worden gevormd om planten te huisvesten. Een liter droge stof per 1 m2 land is voldoende.

Als iets je ervan weerhoudt dit van tevoren te doen, kun je eenvoudig de as tussen de rijen strooien en de zaailingen niet bij de wortel water geven, maar het hele stuk land bedekken. De dosering is hetzelfde als hierboven aangegeven.

Tijdig water geven

Terwijl de vruchten aan de struiken groen zijn, moet er water aan de grond worden toegevoegd terwijl de grond droogt. Wanneer tomaten de periode van melkachtige rijpheid ingaan, moet u volledig stoppen met water geven.

Niet alleen kan overtollig vocht ervoor zorgen dat het gewas barst of door slakken wordt bedorven. En bessen die overlopen van water zijn zuurder dan hun “drogere” familieleden. Hun suikerconcentratie is lager.

Ik hoop dat deze informatie nuttig zal zijn voor iedereen die op zijn eigen perceel de ideale oogst van tomaten met natuurlijke zoetheid probeert te krijgen. Ik wens je succes in de groenteteelt!

Eerder vertelden we je waarom je uienzaailingen moet snoeien.