Zo maak je zelf plantaardige melk van amandelen: een afvalvrij recept

Veel mensen geloven dat de gezondste drank degene is die ze zelf bereiden.

Hoewel plantaardige melk kant-en-klaar te koop is, zijn er veel recepten om deze zelf thuis te maken.

Amandelmelk kan bijvoorbeeld als volgt worden bereid.

Eerst moet je rauwe noten nemen en ze afspoelen, dan water over de amandelen gieten en enkele uren (minimaal 4) laten trekken, bij voorkeur een nacht.

Hierna moet je kokend water over de geweekte korrels gieten om het proces van het verwijderen van de schil te vergemakkelijken.

Doe de geschilde korrels in een blender, vul ze met water in een verhouding van 1:1 en maal tot een gladde massa. Zorg er tijdens het maalproces voor dat de massa niet opwarmt.

Het blijft nodig om nog 2 delen water toe te voegen en de blender ongeveer 30 seconden te laten draaien, niet minder.

Zeef de resulterende massa door meerlaagse kaasdoek of passeer door een Franse pers met een fijne zeef.

De amandelmelk is klaar en van de overgebleven cake kunnen snoepjes of andere zoetigheden worden gemaakt.

Eerder hadden we het over de voordelen van thee.