Wat moet je toevoegen aan koekjesdeeg om het groot en luchtig te maken? Zo komen ze er beter uit dan bij de patisserie

De taart is zonder twijfel de ster van de feesttafel. Dit donzige en heerlijke dessert staat niet op de lijst met kerst- en nieuwjaarsgerechten van huisvrouwen, en elk van hen heeft zijn eigen recept waar ze trots op kunnen zijn. Er is echter een geheim dat dit gerecht echt speciaal maakt. Dit is wat je aan je koekjesdeeg moet toevoegen om ze groot en luchtig te laten worden.

Wat moet je aan koekjesdeeg toevoegen om het groot en luchtig te maken?

Conzonac is geen eenvoudig gerecht om te maken. Het vereist vaardigheid en veel geduld. Maar om te kunnen bogen op werkelijk spectaculaire taarten, zowel qua smaak, textuur als vorm, is het noodzakelijk om bepaalde geheimen te kennen.

Roxana Blenche, voormalig deelnemer aan de show Chefi la cuzite, schiet de huisvrouwen te hulp en presenteert hen een heerlijk recept voor Hongaarse maanzaadkoekjes. Liefhebbers van dit dessert moeten het proberen. De ster onthulde wat je moet toevoegen om een ​​zacht en mals deeg te krijgen, om muffins te krijgen, net als bij zoetwaren.

Lees ook: Wat je moet doen om het cakedeeg twee keer zo snel te laten rijzen. Zo blijft het niet eens plakken

Om te beginnen, hier zijn ze ingrediënten vereist:

  • 200 gram boter
  • 200 gram varkensreuzel
  • 150 gram suiker
  • 120 ml melk
  • 150 gram room
  • 1 kilogram meel
  • 10 gram gist
  • 4 eierdooiers
  • 10 gram suiker
  • 10 ml vanille-essence

Ook, de ingrediënten voor de vulling zijn het volgende:

  • 200 gram suiker
  • 500 gram gemalen maanzaad
  • 200 ml melk
  • 10 ml vanille-essence
  • de schil van een citroen en een sinaasappel

Methode van voorbereiden

Eerste stap: voeg de warme melk, suiker, gist en eidooiers toe en meng voorzichtig. Laat de gist werken. Voeg in een aparte, grote kom de bloem, suiker en zout toe en meng alles. Doe de boter en het reuzel op kamertemperatuur in dezelfde kom en meng tot alles glad is.

Lees ook: Waarom taarten barsten tijdens het bakken. De fout die veel huisvrouwen maken, is dat ze niet groot en donzig worden

Voeg het eerder bereide melk- en gistmengsel toe en voeg de vanille-essence toe. Kneed het resulterende deeg, voeg de room toe en kneed tot een elastisch en glanzend deeg ontstaat. Zet alles in de koelkast en laat het een uurtje afkoelen.

Terwijl het deeg in de koelkast ligt, kun je de vulling klaarmaken. Meng de suiker, maanzaad, citroenschil, sinaasappelschil, melk en vanille-essence. Doe alles in een pan, op het vuur, en roer tot de vloeistof is ingedikt.

Nadat het deeg voldoende is gerezen, voegt u de bloem toe en verdeelt u goed totdat er een rechthoek ontstaat. Voeg het maanzaadmengsel toe, verdeel het over het hele oppervlak en rol het op. Prik er tandenstokers in en bestrijk ze met eigeel. Het deeg moet twee keer met een tussenpoos van tien minuten met dooier worden besmeurd. Zet vervolgens 45 minuten in de oven, op 180 graden.