Eiwit zonder ook maar één hap vlees mogelijk? Ja, met deze 8 voedingsmiddelen

Er is een reden waarom noten door experts als superfoods worden bestempeld, die aanbevelen om ze in uw dagelijkse voeding op te nemen. Ze worden beschouwd als voedingskundige “stoommachines” en niet zonder reden, omdat ze rijk zijn aan waardevolle voedingsstoffen, die gepaard gaan met een aantal gezondheidsvoordelen.

Bijzonder, Alle soorten noten zijn rijk aan gezonde vetten, die de gezondheid van hart en hersenen bevorderen, terwijl ze ook rijke bronnen van vezels, vitamines en mineralen zijn.

Ze zijn ook indrukwekkende bronnen van plantaardige eiwitten, die zorgen voor verzadiging en met elke handvol celherstel en spier- en weefselgroei helpen.

De dagelijkse eiwitbehoeften van iedereen zijn verschillend, afhankelijk van verschillende levensstijl en genetische factoren. Volgens de officiële aanbevelingen wordt aanbevolen om 46 g te consumeren. eiwit per dag voor de gemiddelde vrouw en 56 gr. voor de gemiddelde man elke dag. Maar hoe actiever je bent, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft.

Alle soorten noten zijn kleine pakjes eiwitten, maar als je wilt weten wat de beste opties zijn om er genoeg van te krijgen, vind je hier een lijst met de beste eiwitrijke noten die je per portie van 28 gram kunt eten.

1. Pinda’s – 7,31 g. eiwit

Deze favoriete snack is een uitstekende bron van eiwitten. Sterker nog, een handvol pinda’s levert je meer eiwitten op dan een groot ei. Pindakaas is ook een geweldige bron van eiwitten, dus je kunt er nog een potje bij kopen!

2. Amandelen – 6,01 g. eiwit

Amandelen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en functionele voordelen. Ze zijn ook een van de noten met het hoogste eiwitgehalte die je kunt eten. Hun lijst met waardevolle ingrediënten omvat onverzadigde vetten, darmondersteunende prebiotische vezels en een groot aantal micronutriënten, waaronder magnesium, vitamine E, koper en fosfor. Je kunt er in verschillende vormen van genieten, van rauw of geroosterd, maar ook in diverse gerechten of desserts.

3. Pistachenoten – 5,73 g. eiwit

Pistachenoten zijn op zichzelf net zo lekker als in hartige en zoete recepten. Tegelijkertijd zijn ze echter extreem rijk aan eiwitten. In tegenstelling tot andere soorten noten zijn ze zelfs een complete bron van eiwitten. Dit betekent praktisch dat pinda’s niet alleen enkele, maar alle negen essentiële aminozuren bevatten, evenals een indrukwekkend aantal vitamines, mineralen en plantaardige stoffen. Het is vermeldenswaard dat alle dierlijke eiwitten compleet zijn, maar slechts enkele plantaardige eiwitten.

4. Cashewnoten – 5,16 g. eiwit

Wie houdt er niet van om met één hand aan geroosterde cashewnoten te knabbelen terwijl je in de andere hand een cocktail vasthoudt? Cashewnoten bevatten doorgaans meer vet dan andere noten (wat waarschijnlijk de reden is dat ze zo lekker zijn), maar ze bevatten ook ongeveer 5 gram eiwit per portie. Dit is ook de reden waarom ze niet alleen lekker zijn, maar ook vullend.

5. Walnoten – 4,31 g. eiwit

Walnoten lijken niet alleen op het menselijk brein, ze bevatten ook veel voedingsstoffen die dit ondersteunen, waaronder omega-3-vetzuren, polyfenolen en natuurlijk eiwitten. Ze zijn tegelijkertijd een voedsel dat de immuniteit, de gezondheid van het hart, de darmen en nog veel meer organen en systemen van het lichaam versterkt.

6. Hazelnoten – 4,25 g. eiwit

Hazelnoten staan ​​misschien het meest bekend omdat ze worden gemengd in crèmes en chocoladeproducten, wat ze onweerstaanbaar maakt, maar deze kenmerkende, smaakvolle noot is op zichzelf al een must-try. Het biedt meer dan 4 gram. eiwit per portie, waardoor u meer redenen heeft om ze te eten.

7. Braziliaanse pinda’s – 4,01 g. eiwit

Paranoten zijn niet alleen een goede bron van plantaardige eiwitten, maar ook een van de rijkste natuurlijke bronnen van selenium, een sporenelement met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, essentieel voor zowel de immuniteit als de geestelijke gezondheid.

8. Pecannoten – 2,6 g. eiwit

Pecannoten kunnen elk recept gemakkelijk smakelijker, romiger en voedzamer maken. Deze noot bevat minder eiwitten dan andere, maar de eenvoudige pecannoot is nog steeds een solide bron van plantaardig eiwit. Ze zijn ook rijk aan eiwitten, vezels, enkelvoudig onverzadigde vetten, koper, mangaan en andere essentiële voedingsstoffen die de algehele gezondheid ondersteunen.

ygeiamou.gr