Het beste driedaagse dieet waarmee u langer kunt leven – Aanbevolen door een voedingsdeskundige

Het gezegde luidt: we zijn wat we eten. Hoewel dit misschien meer een observatie dan een waarheid lijkt, verbergt het in werkelijkheid veel inhoud. Het dieet dat we volgen speelt een grote rol in onze algehele gezondheid en welzijn.

Sommige voedingsmiddelen kunnen dit hebben gezondheidsvoordelenterwijl anderen dat misschien wel doen vergroot het risico op gevaarlijke situaties, zoals diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Met dit in gedachten sprak een expert met Express.co.uk het beste type dieet waarvoor je kunt volgen blijf gezond en leef langer.

Voedingsdeskundige van Shine Retreats, Michelle McKenzie, deelde de haar beste tips voor het schrijven van het ultieme dieetplan. Hij onthulde ook drie maaltijden per dag die u aan uw menu kunt toevoegen vanwege hun ongelooflijke gezondheidsvoordelen.

Suggesties van de experts voor het langlevendieet

De haar belangrijkste punten over een lang leven het was:

  • Het eten van een grote verscheidenheid aan vers voedsel
  • Verschillende soorten voedsel eten
  • Het beperken van bewerkte voedingsmiddelen
  • Het overzicht van hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en gefermenteerde voedingsmiddelen.

«Probeer een grote verscheidenheid aan vers voedsel te eten met zoveel mogelijk variatie en beperk bewerkte voedingsmiddelen“, legde ze uit en voegde eraan toe:

“Gebruik voldoende vezels (prebiotica) en complexe koolhydraten zoals bloemkool, noten, zaden, peulvruchten, broccoli, wortelen, zoete aardappelen, bessen, uien, knoflook, prei, appels, chia-/lijnzaad en groene bladgroenten die zijn gezondheid ondersteunen microbioom en dragen bij aan de totale inname van micronutriënten en polyfenolen”.

Hij stelde ook voor om dit op te nemen hoogwaardige eiwitten (rundvlees, vis, peulvruchten, noten, tofu, biologische zuivel, zaden, eieren) en gezonde vetten (avocado, olijfolie, eieren, boter, vis, noten en zaden) en indien mogelijk wat toevoegen gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kombucha, kefir, kimchi ter ondersteuning van de “goede” bacteriën.

De wetenschap achter de aanbevelingen van de voedingsdeskundige

De Haar advies wordt ondersteund door verschillende wetenschappelijke onderzoeken en gezondheidsinstanties. Volgens de Harvard Medical School bijvoorbeeld: gezonde vetten zijn essentieel en gunstig voor de gezondheid jouw.

«In plaats van een vetarm dieet te volgen, is het belangrijker om je te concentreren op het eten van nuttige ‘goede’ vetten en het vermijden van schadelijke ‘slechte’ vetten. Vet is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Kies voedingsmiddelen met ‘goede’ onverzadigde vetten, beperk voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten en vermijd ‘slechte’ transvettenMcKenzie legde het uit.

De voedingsmiddelen met veel goede vetten erbij betrekken plantaardige olien (zoals olijven, canola, zonnebloemen, sojabonen en maïs), noten, zaden en vis. De voordelen van gefermenteerd voedsel zijn de afgelopen jaren ook een populair onderwerp geworden in wetenschappelijk onderzoek.

In 2019 bleek uit een onderzoek van de Stanford School of Medicine dat een dieet rijk aan gefermenteerde voedingsmiddelen versterkt haar diversiteit aan darmmicroben En vermindert moleculaire tekenen van ontsteking.

“Een gevarieerd dieet omvat veel verschillende soorten voedsel om ons microbioom te voeden, en een diverser microbioom draagt ​​bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid, wat leidt tot een gezonder resultaat en een langere levensduur”, vervolgde de voedingsdeskundige.

Hoewel dit misschien beangstigend lijkt, je kunt beginnen met kleine veranderingen. «Probeer elke keer dat je naar de supermarkt gaat een of twee nieuwe groenten, fruit, peulvruchten, noten of zaden te kopen die je normaal niet zou kopen en begin ze door elkaar te halen. Specerijen en kruiden tellen ook mee”, adviseert hij.

Het 3-daagse dieetplan

McKenzie raadde het volgende driedaagse maaltijdplan aan, waarin alles wat hierboven is vermeld, is verwerkt.

Ochtenden:

  • Eieren, rucola, geroosterde tomaten en champignons op zuurdesemtoast
  • Pap met noten en zaden met bessen en yoghurt
  • Smoothie met kefir, bessen, zaden, noten en banaan met een appel en amandelen.

Lunch:

  • Huisgemaakte kippensoep met knoflook, prei, wortel en kool
  • Omelet met kaas, tomaten, rode paprika en ui en drooggeroosterde pompoenpitten besprenkeld met olijfolie
  • Meze bord met hummus, wortel, avocado, olijven, rucola, kaas, tomaten, sardines/falafel en een sneetje zuurdesembrood.

Diner:

  • Zalm met zoete aardappel, broccoli en sperziebonen
  • Rundvlees- en bonenstoofpot (uien, wortels, knoflook, kruiden, rundvlees, olijfolie, bonen, bouillon)
  • Groentenroerbak met tofu (knoflook, champignons, paprika, broccoli, bloemkool, uien, olijfolie, tamarisaus, chili, cashewnoten).